Subsidie voor klimaatmaatregelen: meer groen in de tuin

05-02-2018

Het klimaat verandert: hoosbuien en langere perioden van droogte zullen vaker voorkomen. Daar kunnen we ons op voorbereiden. Gemeente en waterschap nemen maatregelen om onze leefomgeving daarop in te richten. Ook u kunt meehelpen met maatregelen in uw eigen tuin of straat. Denk bijvoorbeeld aan vervanging van tuintegels door planten, plaatsing van een regenton, het aanbrengen van waterdoorlatende verharding in uw tuin of de aanleg van een groen dak. Als u daarbij samenwerkt met anderen, in uw straat of wijk of in een stichting of vereniging, kunt u zelfs extra subsidie krijgen.

Kijk op www.waterschaprivierenland.nl/klimaatactief voor meer informatie over de subsidieregeling Klimaatactief.

Zo zorgen we met elkaar voor een rivierengebied dat goed voorbereid is op weersextremen als droogte, hitte en hoosbuien.

Thermometer met paraplu en de tekst: klimaat actief