Ongewenst verkeer op de Bentz-Berg

22-02-2018

Al enige tijd is er in onder meer in de avondspits sprake van overlast van ongewenst verkeer op de Bentz-Berg richting Lexmond. Dit ongewenst verkeer bestaat uit automobilisten die de file op knooppunt Everdingen en de A27 willen mijden. Van de Lekbrug A2 tot aan Lexmond en regelmatig ook Meerkerk is er veelal sprake van langzaamrijdend verkeer. Dit leidt tot overlast voor omwonenden.

De gemeente Vianen heeft in samenwerking met de gemeente Zederik onderzoek laten uitvoeren waarin enkele mogelijke oplossingsrichtlijnen in beeld worden gebracht om de snelheden en het ongewenst verkeer op de Bentz-Berg te ontmoedigen. Bij maatregelen op de Bentz-Berg zal het probleem verplaatst worden naar een ander deel van het gebied.

De oorzaak van het probleem ligt echter elders. De gemeente is op dit gebied al enige tijd op ambtelijk en bestuurlijk niveau in gesprek met Rijkwaterstaat.

Lees hier het onderzoeksrapport en de samenvatting.