Wij zetten ons in voor een schone Lek! Doet u mee?

28-02-2018

Op zaterdag 17 maart organiseren wij samen met vele andere partijen de actie Schone Lek. Die dag wordt in Wijk bij Duurstede, Houten en Vianen het zwerfafval langs de rivier opgeruimd. Na de hoogwaterperiode wordt de hoeveelheid zwerfafval uit de rivier zichtbaar langs de oevers. Om te voorkomen dat dit afval in zee belandt, zijn er opruimacties.

Word Lekjutter!

Wij zoeken vrijwilligers die willen helpen met het opruimen van onze Viaanse strandjes en put Middelwaard. Het kost u slechts een deel van uw ochtend, terwijl het effect ervan groot is: een schonere Lek en daarmee ook een schonere zee! Meld u aan via https://www.schonerivieren.org/opruimen/lekjutters of lekjutters.vianen@gmail.com. Wij zoeken zo’n 30 vrijwilligers.

Het programma

09.15 uur Verzamelen bij Van der Valk te Vianen, koffie en thee
09.30 uur Opening Schone Lek, toelichting van de actie door o.a. de heer Geerdes
10.00 uur Opruimmateriaal wordt uitgedeeld, instructie
10.15 uur Opruimen
11.30 uur Klaar met opruimen
11.45 uur Afsluiting, koffie, thee en soep

Wie werken hieraan mee?

Gemeente Houten, gemeente Vianen, gemeente Wijk bij Duurstede, gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, Rijkswaterstaat Leefomgeving, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Fort Werk aan de Korte Uitweg /SBB, Grondstofjutten. Ondersteund door IVN Utrecht.

Logo LekJutters