Veteranendagen Vijfheerenlanden

08-05-2018

De gemeenten Zederik, Vianen en Leerdam organiseren op vrijdag 15 juni en zaterdag 16 juni aanstaande de eerste gemeentelijke Veteranendagen. Alle inwoners van deze gemeenten die als militair zijn uitgezonden om ons land te dienen, zijn onlangs uitgenodigd voor deze bijeenkomsten. Maar ook niet-veteranen nodigen we op vrijdagavond 15 juni graag uit voor het Anjerconcert.

Nederlandse veteranen verdienen erkenning en waardering. Onze gemeente draagt daar graag aan bij. Vrijdagavond 15 juni treedt de Fanfare ‘Bereden Wapens’ met hun ‘Tour of Duty in concert’ op in Partycentrum Het Dak in Leerdam. Een indrukwekkend concert dat is opgebouwd rondom vijf interviews met veteranen. U ziet videobeelden waarin zij vertellen over hun werk in oorlogsgebieden en welke muziek belangrijk voor hen is geweest. De Fanfare ‘Bereden Wapens’ telt 18 professionele blazers en een band. Ook zanger Dennis Kroon, zelf veteraan, en zangeres Ingrid van den Nieuwenhuizen treden op.

Het Anjerconcert is niet alleen bedoeld voor veteranen, maar juist ook voor niet-veteranen. Met het concert kunnen niet-veteranen kennis maken met veteranen en hun verhalen. Wij willen u als inwoner daarom graag de gelegenheid bieden om bij dit indrukwekkende concert aanwezig te zijn. De kaartverkoop (€ 7,50 inclusief een kopje koffie) start binnenkort. Houdt u de krant en website in de gaten voor meer informatie.

Poster Tour of Duty in Concert. Fanfare 'Bereden Wapens' mmv Ingrid van den Nieuwenhuizen en Dennis Kroon