Burgernet

05-06-2018

Hoe u kunt bijdragen aan een veilige omgeving?

Meldt u aan bij Burgernet! Burgernet is een telefonisch netwerk van bewoners en ondernemers in een bepaalde buurt. De politie vraagt deelnemers via sms of een ingesproken bericht te helpen bij een zoekactie in die buurt. Bent u 16 jaar of ouder, dan kunt u zich aanmelden voor Burgernet.

Hoe werkt Burgernet?

De politie stuurt mensen die meedoen met Burgernet binnen een bepaalde cirkel een spraakbericht, sms en/of e-mail. De politie vraagt deze mensen uit te kijken naar een verdacht of vermist persoon of voertuig. Als zij iets verdachts zien of horen, kunnen zij tijdens de actie gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie gerichter en sneller zoeken. Na afloop van de zoekactie krijgen alle deelnemers een bericht met informatie over het resultaat.

Burgernet ook voor andere hulpdiensten

Andere hulpverleningsinstanties kunnen het Burgernetsysteem ook gebruiken. De brandweer of GGD/GHOR kan bijvoorbeeld meldingen van gevaarlijke stoffen of vervuild zwemwater doorgeven. Burgernet wordt vooral ingezet voor opsporing.

Deelname Burgernet

Bent u 16 jaar of ouder, dan kunt u zich aanmelden via Burgernet.nl. Aanmelden voor Burgernet kan ook met een aanmeldformulier. Dit formulier kunt u afhalen bij de receptie in het Stadhuis van Vianen of de politie. Voor deelname moet u in het bezit zijn van een mobiele telefoon.