Afscheidscadeau van gemeente Vianen: win de uitvoering van jouw idee voor de gemeenschap

10-07-2018

De gemeente Vianen wordt op 1 januari 2019 onderdeel van de gemeente Vijfheerenlanden en houdt dan op te bestaan. De gemeente wil haar inwoners graag een afscheidscadeau geven waaraan iedereen iets heeft en waarover iedereen kan meebeslissen. Daarom stellen we aan alle inwoners in de gemeente Vianen de vraag: welke projecten zou u nog willen uitvoeren? Voor bijvoorbeeld uw buurt, sportvereniging, zorgorganisatie of cultuurgezelschap. Heeft u een idee? Dien dan voor 17 september een projectidee in dat ten goede komt aan de gemeenschap en maak kans op een geldbedrag van € 7.500, € 5.000 of € 2.500 om het project uit te voeren!

Hoe dien ik een project in?

Tot 17 september kunt u projectideeën indienen die voldoen aan een aantal opgestelde criteria. Het deelnameformulier en de criteria zijn te vinden op www.vianen.nl/afscheidscadeau. Een deelnameformulier kan eventueel ook opgehaald worden bij de balie van het Stadhuis in de Voorstraat in Vianen.

En dan…?

  • Na 17 september splitst de gemeenteraad zich op in vier raadswerkgroepen: sport, cultuur, buurt en zorg. De vier raadswerkgroepen buigen zich over de ingekomen projecten en nomineren elk drie projecten. (In totaal worden dus 12 projecten genomineerd.)
  • Eind september worden de indieners op de hoogte gebracht of zijn of haar ingediende project is genomineerd.
  • Van 15 oktober tot en met 4 november kan iedere inwoner in Vianen in elke categorie stemmen op zijn of haar favoriete project.
  • Na 4 november worden de stemmen geteld.
  • Tijdens de buitengewone raadsvergadering op 29 november maakt de gemeenteraad bekend welke vier projecten de meeste stemmen in de betreffende categorie hebben gekregen en € 7.500 ontvangen voor de uitvoering van de projecten. De projecten die als tweede uit de bus komen ontvangen € 5.000. De nummers drie ontvangen € 2.500.

Meer informatie en vragen

Op www.vianen.nl/afscheidscadeau leest u alle informatie over deelname aan ‘Het afscheidscadeau van de gemeente Vianen’. Hier vindt u ook de criteria en het deelnameformulier. Heeft u vragen over de procedure of het indienen van een projectidee kunt u contact opnemen met Kees Steehouwer, griffier van de gemeenteraad via 06 5199 9415 of k.steehouwer@vianen.nl of René van Kessel, waarnemend griffier gemeenteraad via 088 599 7284 of r.van.kessel@vijfheerenlanden.nl.