Noodgeval in Europa? Bel 112!

10-07-2018

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht werkt op allerlei manieren aan uw veiligheid en staat 24 uur per dag voor u klaar. Maar u kunt zelf ook veel voor uw veiligheid doen. Heeft u vragen? Stel ze gerust. Zij geven u graag informatie en advies.

Noodgeval in Europa? Bel 112!

In alle 28 EU-lidstaten is het alarmnummer 112 gratis te bellen voor hulp in levensbedreigende situaties. Het hele jaar en op ieder moment.

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Zolang u in Europa blijft kunt u 112 bellen in noodsituaties. Wilt u vooraf checken of 112 ook op uw vakantiebestemming het noodnummer is? Kijk op de www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/alarmnummer-112

Alarm: bel 112

Het alarmnummer 112 belt u alleen als er iets ernstigs aan de hand is. Dus niet alleen bij brand, maar ook bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk. Als u 112 belt, krijgt u verbinding met de alarmcentrale. Deze centrale werkt voor alle hulpdiensten. Dus niet alleen voor de brandweer, maar ook voor de ambulance en de politie. U zegt wie u nodig hebt en wordt dan direct doorverbonden naar de juiste hulpdienst. Tijdens het gesprek zal de centralist al de brandweer alarmeren. Zij zijn dus al onderweg op het moment dat u nog aan de telefoon bent met 112.

Meer informatie

Meer informatie staat op www.brandweer.nl/brandveiligheid. Heeft u vragen? App uw vragen over brandveiligheid in en om uw woning naar de brandveiligheidsexperts 06 1295 8599. Of neem contact met de veiligheidsregio op via 088 878 1000 of voorlichting@vru.nl.

Heeft u werkende rookmelders in huis? Rookmelders redden levens.