Verdachte situatie? Meld het!

19-07-2018

Ruik je onraad? Weet u wat u moet doen als u een vreemde of verdachte situatie ziet? Iemand iets kapot ziet maken? Eigenlijk alle situaties waarvan u denkt: dit hoort niet. Blijf deze situaties melden!!

Blijf melden !!

Burgemeester Groeneweg en de politie vragen u om verdachte situaties te melden. Als het kan bij voorkeur zo concreet mogelijk. Bijvoorbeeld: hoeveel mensen/personen, tijdstip, merk en model van de auto. Dat geeft de partijen de beste mogelijkheid om heel gericht te zoeken en de problematiek aan te pakken. U kunt een melding over een verdachte situatie doorgeven aan de politie. Het melden van overlast kan via Melding Openbare ruimte.

Hoe melden?

  • U belt 1-1-2 als elke seconde telt. U kunt dit nummer bellen bij levensbedreigende en verdachte situaties, maar ook als u getuige bent van drugshandel, (poging tot) autokraak of woninginbraak, fietsendiefstal, vernielingen, bedreiging of mishandeling. 
  • 0900-8844 Geen spoed, wel politie. 
  • 0800-7000 Meld Misdaad anoniem, als u wel een melding wilt doen maar niet geregistreerd wilt worden.

Melding openbare ruimte

Voor meldingen over de openbare ruimte zoals vuil, kapotte straatlantaarns en losliggende tegels kunt u terecht bij de gemeente. Dit geldt ook voor het melden van alle soorten van overlast. Dankzij uw melding kan de gemeente snel passende maatregelen treffen.

Melden kan via melding openbare ruimte. Of ga naar www.vianen.nl en klik op 'Iets melden'.