Een makkelijke, regenbestendige, natuurvriendelijke tuin, met bescherming tegen de hitte?

31-07-2018

De komende weken staat in de publiekshal van het Stadhuis in Vianen een maquette over levende tuinen. Het regent tegenwoordig steeds heftiger en het wordt steeds warmer. Door verschillende typen tuinen en maatregelen te laten zien, geeft de maquette inzicht in hoe u een natuurvriendelijke, waterbestendige tuin aanlegt die u ook nog eens beschermt tegen de hitte. Bent u in de buurt, kom dan eens kijken. Ook digitaal is er veel informatie te vinden.

Tips

Veel tips uit de maquette vind je op delevendetuin.nl. Je kunt ook een kijkje nemen op huisjeboompjebeter.nl of de handige app ‘Huisje Boompje Beter’ downloaden om te zien wat je kan doen. Ook op riool.info vind je interessante informatie voor goede waterafvoer- en watergebruiktips.

Subsidie

Er is ook een Subsidieregeling Klimaatactief: voor maatregelen die helpen om overlast door klimaatverandering te voorkomen. Denk aan vervanging van tuintegels door planten, plaatsing van een regenton of het aanbrengen van waterdoorlatende verharding in de tuin. Inwoners die daarbij met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld in een bepaalde straat, wijk, vereniging of stichting, kunnen extra subsidie krijgen. Alle informatie over de subsidieregeling is te vinden op hohohoosbui.nl.

Maquette van een rijtje woningen met diverse soorten achtertuinen