Afscheidscadeau

21-08-2018

Heeft uw vereniging, stichting, school of buurtschap al een idee voor het Afscheidscadeau van Vianen ingediend?

Verenigingen, stichtingen, scholen of buurtschappen in de gemeente Vianen hebben ongetwijfeld genoeg projecten op hun wensenlijst staan om uit te voeren. Kent u deze wensen, maar weet u ook dat de financiering het struikelblok is? Pak dan uw kans en dien het project in voor het Afscheidscadeau van Vianen. Misschien ontvangt uw vereniging, stichting, school of buurtschap wel € 7.500, € 5.000 of € 2.500 en kunnen jullie met deze financiële bijdrage het project nu wel uitvoeren!

Omdat de gemeente Vianen op 1 januari 2019 onderdeel wordt van de gemeente Vijfheerenlanden, wil de gemeente haar inwoners graag een afscheidscadeau geven. Een cadeau waaraan iedereen iets heeft en waarover iedereen kan meebeslissen. Daarom stellen we aan alle inwoners, verenigingen, stichtingen, scholen en/of buurtschappen in de gemeente Vianen de vraag: welke projecten, die ten goede komen aan de gemeenschap, zou u nog willen uitvoeren? Heeft u een idee? Dien dan voor 17 september een project in en maak kans op een geldbedrag van € 7.500, € 5.000 of € 2.500 om het project uit te voeren!

Hoe dien ik een project in?

Tot 17 september kunt u projectideeën indienen die voldoen aan een aantal opgestelde criteria. Het deelnameformulier en de criteria zijn te vinden op www.vianen.nl/afscheidscadeau. Een deelnameformulier kan eventueel ook opgehaald worden bij de balie van het Stadhuis in de Voorstraat in Vianen.

En dan…?

Vier raadswerkgroepen buigen zich over de ingekomen projecten en nomineren elk drie projecten. (In totaal worden dus 12 projecten genomineerd.) Van 15 oktober tot en met 4 november kan iedere inwoner in Vianen in elke categorie stemmen op zijn of haar favoriete project. Op 29 november maakt de gemeenteraad bekend welke vier projecten de meeste stemmen in de betreffende categorie hebben gekregen en € 7.500 ontvangen voor de uitvoering van de projecten. De projecten die als tweede uit de bus komen ontvangen € 5.000. De nummers drie ontvangen € 2.500.

Meer informatie en vragen

Op www.vianen.nl/afscheidscadeau leest u alle informatie over deelname aan het afscheidscadeau van de gemeente Vianen. Heeft u vragen over de procedure of het indienen van een projectidee kunt u contact opnemen met Kees Steehouwer, griffier van de gemeenteraad via 06 5199 9415 / k.steehouwer@vianen.nl of René van Kessel, waarnemend griffier gemeenteraad via 088 599 7284 / r.van.kessel@vijfheerenlanden.nl.

Poster afscheidscadeau