Herma van Barneveld-Nieuwenhuizen ontvangt Viaanse Noot

05-10-2018

Het was een avond vol verrassingen! Tijdens een jubileumfeest, georganiseerd door het bestuur van dansvereniging Chadasha, heeft voorzitter Herma van Barneveld-Nieuwenhuizen een Viaanse Noot mogen ontvangen. Mevrouw Van Barneveld-Nieuwenhuizen is onder andere al 25 jaar voorzitter van deze Viaanse dansvereniging. Aan locoburgemeester Verweij de eer om de gemeentelijke onderscheiding aan haar uit te reiken.

Chadasha

Chadasha is een recreatieve volksdansvereniging waarbij ongeveer 40 leden iedere woensdagavond een gevarieerd en internationaal programma dansen én waarbij ook uitleg wordt gegeven over de herkomst van de dans en de cultuur van het land. De vereniging bestaat ruim 30 jaar en al 25 jaar is mevrouw Van Barneveld-Nieuwenhuizen voorzitter. Van september 1984 tot en met maart 1993 én van april 2002 tot op dit moment “doet Herma de naam ‘voorzitter’ eer aan”, zo schreven de overige bestuursleden vol lof in de aanvraag voor de gemeentelijke onderscheiding. Niet alleen worden wekelijkse dansavonden georganiseerd in De Prenter, ook worden met grote regelmaat dansweekenden en feestavonden georganiseerd. Ook was mevrouw Van Barneveld-Nieuwenhuizen betrokken bij de oprichting van de presentatiegroep en zeer actief in de bijbehorende kostuumcommissie. Andere initiatieven van mevrouw Van Barneveld-Nieuwenhuizen binnen de dansvereniging zijn de oprichting van de fietsclub en de bakclub.

Andere organisaties

Chadasha is niet de enige organisatie waarvoor Herma van Barneveld-Nieuwenhuizen zich inzet. Sinds april 2000 is zij ook vrijwilliger bij Welzijn Vianen. Zo maakt zij onder andere maandelijks de activiteitenkrant (waarvan de oplage 750 stuks is) en zorgt zij voor de verspreiding van 150 kranten. Ook maakt ze affiches voor de activiteiten die door Welzijn Vianen worden georganiseerd en maakt ze toegangskaartjes voor bezoekers. Ook is zij al langere tijd vrijwilligster bij de Huiskamer in de Donjon. Daar helpt ze met koffie schenken en helpt ze bijvoorbeeld met het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten als muziekavonden, playbackshows, kerstdiners, paasbrunches en de zomermarkt.

Uitreiking van de Viaanse Noot aan mevrouw Van Barneveld door loco-burgemeester Verweij