Subsidie voor Leefbaarheidsinitiatieven

16-11-2018

Wie weet nu beter waar uw buurt voor warmloopt dan uzelf? Precies daarom kunnen uw ideeën een groot verschil maken. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat goede ideeën voor de leefbaarheid ook echt de kans krijgen om tot bloei te komen. Voor initiatieven in kleine kernen en buurtschappen heeft de Provincie subsidie beschikbaar: ‘Subsidie voor Leefbaarheidsinitiatieven’.

Er is veel mogelijk met de deze subsidie. Van een pluktuin tot een filmhuis of een ontmoetingsruimte in een verzorgingstehuis. Als het de leefbaarheid in uw dorp of buurtschap maar bevordert.

In het kort:

  • Uw initiatief bevindt zich in een kleine kern of in het buitengebied
  • Uw initiatief moet bijdragen aan de leefbaarheid in uw dorp of buurtschap
  • Het is belangrijk dat uw initiatief op steun kan rekenen van vele buurtgenoten
  • Als uw initiatief aan de voorwaarden voldoet, kunt u tot 50% subsidie krijgen

Gebiedscommissie Utrecht-West helpt

Het aanvragen van een subsidie kan soms lastig zijn. Uw gemeente ligt in het westen van de provincie Utrecht, dus u kunt rekenen op hulp van de Gebiedscommissie Utrecht-West. Zij denken met u mee, organiseren nuttige workshops en begeleiden u bij het doen van uw aanvraag. Kijk voor meer informatie op www.utrecht-west.com/leefbaarheid. Daar vindt u ook de Kleine Kernen-kaart waarop u kunt zien of uw dorp of buurtschap onder de kleine kernen valt die in aanmerking komen voor deze leefbaarheidssubsidie. Op deze webpagina staat ook een link naar het stappenplan.

Vragen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Gebiedscommissie door en te bellen naar 030 258 3871 of door een e-mail te sturen naar info@utrecht-west.com o.v.v. ‘initiatief leefbaarheid’.