Loop eens binnen bij het Breincafé in de Prenter

27-11-2018

Maandag 7 januari opent Breincafé Camino haar deuren in de Prenter (Grote Geusplein 1, Vianen). Deze inloop is bedoeld voor iedereen die last heeft van geheugenproblemen of (beginnende) dementie. Ook voor de naasten en mantelzorgers worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

“Een luisterend oor met lekkere koffie en leerzame activiteiten”, dat is wat coördinator Petra de Vries beoogt met ‘haar’ breincafé Camino. ”De juiste woorden vinden, boodschappen doen. Simpele dingen worden lastig. Je wordt daardoor onzeker. Wat staat me nog te wachten? Wat betekent dit voor mij en mijn naaste? Wij willen met onze inloop en de activiteiten die we met de bezoekers ondernemen voorkomen dat mensen in een isolement raken, en ze zolang mogelijk laten deelnemen aan onze samenleving. Veel is immers nog wél mogelijk.”

Inloop

De gemeente Vianen ondersteunt dit initiatief graag en heeft Welzijn Vianen gevraagd deze inloop op te zetten. Elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur wordt er samen koffie gedronken en is er alle ruimte om ervaringen uit te wisselen. Elke woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur wordt er samen een activiteit ondernomen. Ook voor naasten en mantelzorgers wordt er regelmatig iets georganiseerd. Vanaf maandag 7 januari opent Breincafé Camino in de Prenter en kunt u binnen lopen. U kunt dat zonder aanmelden doen. Wilt u eerst nog wat meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Petra de Vries, coördinator van het breincafé via 06 11 10 59 16.