Afvalkalender

Vul hier uw postcode en huisnummer in om uw persoonlijke afvalkalender te bekijken, te printen of te downloaden.Alle velden met een * zijn verplicht

Wist u dat

U uw persoonlijke afvalkalender ook kunt afdrukken of opslaan als PDF en zelfs als iCal bestand kunt toevoegen aan uw digitale agenda?

Vul hiernaast uw postcode en huisnummer in om direct naar uw persoonlijke afvalkalender te gaan.

Papieren afvalkalender

Wij verspreiden geen papieren afvalkalender meer huis-aan-huis. Kent u inwoners zonder computer of internet die wel graag een persoonlijke papieren afvalkalender willen hebben? Deze mensen kunnen bij de publieksbalie van het Stadhuis een persoonlijke afvalkalender aanvragen. Dit kan telefonisch via (0347) 369 911, of door bij ons langs te komen in het Stadhuis.

Vastvriezen afvalcontainer

Als de temperaturen in de nacht onder het vriespunt liggen, is de kans groot dat het afval in uw afvalcontainer aan de zijkanten van de container vastvriest. Bij het legen van de container is de kans groot dat het afval dan in de container blijft zitten. Kijk, voordat u uw afvalcontainer aan de weg zet, of het afval vastgevroren is. Als dit het geval is, kun u het afval het beste loswrikken met bijvoorbeeld een schop.

Afvalcontainer niet geleegd

Is uw afvalcontainer niet geleegd? Op de rode of gele kaart kunt u lezen waarom niet. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 15.30 uur of op zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur kunt u zelf bij de Stadswerf langskomen om uw afvalcontainer te legen.

Wanneer zet ik mijn afval buiten?

 • Op de ophaaldag mag u de afvalcontainer vanaf 7.00 uur buiten zetten. Afvalcontainers moeten twee aan twee met de klepopening naar de weg aangeboden worden. Uitgezonderd, wijk 3 het Centrum. 
 • Doe al uw afval in de afvalcontainer: losse zakken worden niet meegenomen. Zorg wel dat de deksel dicht kan.
 • Uw plastic afvalzakken zet u op dezelfde plaats als de afvalcontainers.

Hoe vaak wordt het afval opgehaald?

 • De groene en grijze afvalcontainer worden één keer per twee weken geleegd. In de oneven weken de groene en in de even weken de grijze afvalcontainer.
 • Het oud papier wordt één keer per maand opgehaald.
  Op werkdagen wordt het oud papier vanaf 18.00 uur opgehaald.
  Op zaterdag wordt de afvalcontainer voor oud papier vanaf 07.30 uur geleegd.
 • Het plastic afval wordt één keer per twee weken opgehaald.
 • Grof afval wordt één keer per week, alleen op maandag, opgehaald. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar (0347) 369 911.

Hoe bied ik mijn afvalcontainer aan?

Wanneer u het afval in de juiste container deponeert, uw voertuig niet op of voor de aanbiedplaatsen parkeert op de afvalophaaldagen en uw container plaatst zoals in de tekening aangegeven, helpt u de gemeente ontzettend bij het goed laten verlopen van het ophalen van het afval. Uw afval wordt dan ook gewoon meegenomen.

Afbeelding hoe containers aan de weg gezet moeten worden

Let op! Een uitzondering op bovenstaande is de Binnenstad van Vianen (Brederodestraat, Molenstraat, Oliestraat, Lombardstraat, Achterstraat, Bakkerstraat, Hofplein, Kortendijk, Langendijk, Voorstraat, Klooster, Korte Kerkstraat, Kerkstraat, Keizerstraat, Weesdijk, Buitenstad, Ringdijk, Zomerdijk, Varkensmarkt, Valkenstraat, Stalstraat en Walsland). Daar moeten alle containers met de handvat naar de weg aangeboden worden.

Nieuwe kliko nodig

Wanneer u een nieuwe afvalcontainer nodig heeft kunt u deze online aanvragen. Meer informatie over de aanvraag vindt u op de pagina Afvalinzameling.

Handig om te weten

 • Bied de minicontainer niet te laat aan (op de ophaaldag voor 7.30 uur) en haal hem na het legen weg.
 • Gooi het afval in de juiste bak en druk het niet te vast aan.
 • In de digitale afvalkalender kunt u uw persoonlijke afvalkalender bekijken en/of uitprinten.

Vragen?

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de Stadswerf.