Wecycle

Succesvolle inleveractie Wecycle

Vianen in top 25 van Wecycle-inzamelactie

Van 1 oktober t/m 31 december 2016 deed de gemeente Vianen mee aan een inleveractie van Wecycle. Deze is inmiddels afgesloten en met succes: de Voedselbank Vianen ontvangt een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Vianen steunden dit goede doel door afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren op de gemeentelijke milieustraat. Vanaf Koningsdag 2017 start een nieuwe ronde.

Recycling: behoud van grondstoffen

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Al het e-waste dat wordt ingeleverd op de milieustraat, laat Wecycle optimaal recyclen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Samenwerking met Wecycle

De gemeente Vianen werkt samen met recyclingstichting Wecycle. Dit betekent dat alle afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen afgegeven worden aan Wecycle. Die laat deze vervolgens optimaal recyclen. Door de samenwerking zijn zowel de gemeente als de inwoners er zeker van dat alle e-waste dat ingeleverd wordt, op de juiste manier terecht komt. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.