Bouwproject Vijfheerenlanden

Grootschalige renovatie

In de wijk Vijfheerenlanden is de afgelopen jaren veel veranderd. In samenwerking met LEKSTEDEwonen wordt gewerkt aan een grootschalige renovatie van de wijk. De wijk moet een betere uitstraling krijgen en een aantrekkelijk woongebied worden. Er wordt niet alleen geïnvesteerd in woningen, gebouwen en buitenruimte, maar ook op sociaal en economisch vlak. De eerste fase van de renovatie is inmiddels afgerond.

Fase 2

Bij de gebouwen Boterbloem,  Zilvermos , Pijlkruid en Rijstgras is inmiddels het groot onderhoud zo goed als afgerond.

Op de huidige locatie van gebouw Goudhaver worden vanaf 2016 twee kleinere gebouwen van drie tot vijf bouwlagen gerealiseerd. Op deze locatie staan nu 62 appartementen en in de nieuwe situatie worden dit 15 beneden- en bovenwoningen in het ene gebouw (naast gebouw Pijlkruid) en 23 appartementen in het andere gebouw (naast gebouw Rijstgras). Tussen de twee nieuwe gebouwen komt openbaar groen en een fiets- en wandelverbinding naar de Willem van Duvenvoordestraat.

Hoekenstraat

Aan de Hoekenstraat worden in 2016 op twee plekken nieuwe woningen realiseren. Tegen de zijkant van gebouw Kruisdistel komt een gebouw met in totaal 18 appartementen. Achter de woningen aan de Walraven I straat komen maximaal 7 rijwoningen.

Plattegrond project Vijfheerenlanden