Bijeenkomst over cybercrime voor ondernemers

24-10-2017

Update 8 november 2017

Bijeenkomst Cybercrime 9 november afgelast

De gemeente Leerdam last de bijeenkomst voor ondernemers over Cybercrime op donderdagavond 9 november af vanwege een beperkt aantal aanmeldingen. De bijeenkomst wordt verplaatst naar het voorjaar van 2018. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Leerdam via (0183) 35 65 65. Excuses voor het eventuele ongemak.

Voorlichtingsbijeenkomst Cybercrime voor ondernemers

Kunt u nog zonder internet? U communiceert met uw klanten en zakelijke relaties via e-mail. Uw boekhouding staat online. En dankzij mobiel internet kunnen uw werknemers onderweg en thuis gewoon doorwerken. Dat is prettig en efficiënt. Maar door al deze toepassingen loopt u ook extra risico. Cybercriminelen richten hun pijlen steeds vaker op ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bijvoorbeeld met ransomware, het op afstand ‘gijzelen’ van informatie in uw bedrijfsnetwerk. Ook fraude met digitale betalingen komt steeds vaker voor. De schade is vaak veel ingrijpender dan een computer die het niet meer doet. Denkt u hierbij aan het misbruik van klantgegevens, uitval van het kassasysteem of uw voorraadbeheer, het uitzetten van beveiligingscamera’s en/of het ontregelen van de toegangsbeveiliging. Met alle gevolgen van dien. 

Stappen zetten

Met relatief eenvoudige middelen en enige discipline kunt u al stappen zetten. Wij nodigen u daarom van harte uit voor de voorlichtingsbijeenkomst Cybercrime op donderdag 9 november.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u, zonder al teveel technisch jargon, informatie over cybercrime en leert u wat de grootste dreigingen op dit moment zijn. Vervolgens bekijkt u samen met gemeente, politie en andere ondernemers wat u kunt doen om uw cyberveiligheid te vergroten. Daarbij krijgt u uiteenlopende tips op het gebied van preventie. Het is een interactieve bijeenkomst, waar veel ruimte is voor het delen van ervaringen, het stellen van vragen en ontmoeting.

Waar en wanneer

Donderdag 9 november 2017
Theaterzaal van Partycentrum Het Dak
Tiendweg 9a
4142 EG Leerdam

Programma

18.00 uur             Ontvangst met broodjes en soep
18.45 uur             Welkom en introductie door dhr. T. Bruinsma, burgemeester van Leerdam
19.00 uur             Presentatie door ThreadStone Cyber Security
20.00 uur             Korte pauze
20.15 uur             Presentatie door het Cybercrime Team Rotterdam van de politie
21.30 uur             Napraten en drankje
22.00 uur             Einde

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst

Heeft u interesse in deze voorlichtingsbijeenkomst? Aanmelden kan vóór donderdag 2 november via info@leerdam.nl, onder vermelding van “Themabijeenkomst Cybercrime”.

Scan van te voren gratis uw digitale beveiliging

Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u via een gratis scan de digitale beveiliging van uw organisatie laten controleren. U kunt uw organisatie aanmelden op de campagnepagina van Veilig Zakelijk Internetten (www.veiligzakelijkinternetten.nl). Veilig Zakelijk Internetten zet zich in om samen met publieke en private partners te werken aan een veilig digitaal Nederland.
Ook kunt u door een online academy inzicht krijgen in het kennisniveau binnen uw organisatie. Deze scan en academy worden nu kosteloos aangeboden aan ondernemers en worden gesteund door het ministerie van V&J en EZ en uitgevoerd door MKB-Nederland. Ook na de bijeenkomst is het mogelijk om uw digitale beveiliging via Veilig Zakelijk Internetten te controleren.