Hoe werkt onze website

Toptaken

De website is opgezet vanuit de 'toptaken' benadering. Het is de bedoeling dat de meest gevraagde informatie snel gevonden wordt. Alle pagina's hebben eenzelfde opmaak, er is veel aandacht besteed aan de teksten. Mocht u informatie waarnaar u op zoek bent niet kunnen vinden, geef het ons dan door via het reactieformulier.

Zoeken

Informatie kunt u snel vinden via de toptaken (de icoontjes met de bijbehorende tekst). Daarnaast kunt u gebruik maken van de zoekfunctie en de A-Z functionaliteit. De zoekfunctie geeft de meest voor de hand liggende suggesties, waarna u eventueel nog het volledige zoekresultaat kunt bekijken.

Browsers

De website van de gemeente Vianen is geschikt gemaakt voor alle moderne internet browsers, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Wij raden u aan uw internetbrowser altijd actueel te houden door de laatste versies te installeren.

PDF bestanden bekijken

De PDF bestanden die op de website worden aangeboden, kunt u openen met het programma Adobe Acrobat Reader.

Afvalkalender als digitale kalender (iCal bestand)

Uw persoonlijke afvalkalender is ook beschikbaar als iCal bestand. iCal is een uitwisselingsformaat voor agenda's waar veel moderne agenda applicaties op pc, mac en smartphones mee werken. Voor ondersteuning bij het openen van het iCal bestand op uw apparaat verwijzen wij u naar de handleiding van de betreffende programmatuur.

Outlook versies ouder dan Outlook 2007 (zoals Outlook 2003) ondersteunen het iCal formaat helaas niet op de juiste wijze, het iCal bestand zal daar niet de juiste afspraken tonen.