Identiteitskaart

Algemene informatie

Een identiteitskaart is een reisdocument waarmee u zich ook kunt identificeren. U kunt met een identiteitskaart naar bijna alle landen in Europa reizen. De identiteitskaart is 10 jaar geldig voor personen van 18 jaar en ouder en 5 jaar geldig voor personen onder de 18 jaar.

Voor het aanvragen van een identiteitskaart kunt u een afspraak maken op het Stadhuis. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe identiteitskaart afhalen. U moet uw identiteitskaart persoonlijk aanvragen en persoonlijk afhalen.

Maak nu online uw afspraak

Kinderen

Kinderen tot 12 jaar hebben toestemming nodig voor het aanvragen van een identiteitskaart. Het kind moet aanwezig zijn bij aanvraag en afhalen van de identiteitskaart.

Identiteitskaart kwijt

Bent u uw identiteitskaart kwijtgeraakt of is deze gestolen? Lees dan op de websitepagina Vermissing Reisdocument en/of Rijbewijs hoe u aangifte kunt doen en een nieuw document kunt aanvragen. 

Spoedaanvraag

Als u uw identiteitskaart snel nodig hebt, kunt u een spoedaanvraag doen. Bij een aanvraag voor 13.00 uur kunt u meestal de volgende dag uw nieuwe identiteitskaart ophalen. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden.

Noodpaspoort

Bent u uw identiteitskaart kwijtgeraakt en moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u in bepaalde gevallen een noodpaspoort aanvragen. Neem hiervoor contact op met de Marechaussee.

Meenemen

  • Alle reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) die u nog heeft (ook als ze verlopen zijn).
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen.
  • Pinpas of contant geld: u betaalt de kosten bij aanvraag.
  • Bij kinderen tot 12 jaar: schriftelijke toestemming en identiteitsbewijs van gezaghebbende ouder(s) of gezaghouder(s).

Kosten

Omschrijving Prijs in €
Identiteitskaart tot 18 jaar, 5 jaar geldig 29,00
Identiteitskaart vanaf 18 jaar, 10 jaar geldig 51,00
Extra kosten bij spoedaanvraag 47,55