Paspoort

Algemene informatie

Een paspoort is een reisdocument waarmee u zich ook kunt identificeren. U kunt met een paspoort naar alle landen van de wereld reizen. Voor sommige landen hebt u bovendien een visum nodig. Het paspoort is 10 jaar geldig voor personen van 18 jaar en ouder en 5 jaar geldig voor personen onder de 18 jaar.

Voor het aanvragen van een paspoort dient u een afspraak te maken op het Stadhuis. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort afhalen. Uw paspoort vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk af. U betaalt de kosten voor een paspoort bij de aanvraag, liefst met pin, maar contant kan ook.

Maak nu online uw afspraak

Meenemen

Uw paspoort vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk af. U kunt geen paspoorten voor andere personen dan uzelf aanvragen of afhalen.

  • Alle reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) die u nog heeft (ook als ze verlopen zijn).
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen.
  • Pinpas of contant geld: u betaalt de kosten bij aanvraag.
  • Bij minderjarigen (tot 18 jaar): schriftelijke toestemming en identiteitsbewijs van gezaghebbende ouder(s) of gezaghouder(s).

Kinderen

Kinderen tot 18 jaar hebben toestemming nodig voor het aanvragen van een paspoort. Het kind moet aanwezig zijn bij aanvraag en afhalen van het paspoort.

Paspoort kwijt

Bent u uw paspoort kwijtgeraakt of is het gestolen? Lees dan op de websitepagina Vermissing Reisdocument en/of Rijbewijs hoe u aangifte kunt doen en een nieuw document kunt aanvragen. 

Spoedaanvraag

Als u uw paspoort snel nodig hebt, kunt u een spoedaanvraag doen. Bij een aanvraag voor 13.00 uur kunt u meestal de volgende dag uw nieuwe paspoort ophalen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Noodpaspoort

Bent u uw paspoort kwijtgeraakt en moet u onmiddellijk op reis? Dan kunt u in bepaalde gevallen een noodpaspoort aanvragen.

Kosten

Omschrijving Prijs in €
Paspoort tot 18 jaar, 5 jaar geldig 52,00
Paspoort vanaf 18 jaar, 10 jaar geldig 65,30
Tweede paspoort 65,30
Zakenpaspoort 65,30
Faciliteitenpaspoort 65,30
Extra kosten bij spoedaanvraag 47,55