Vluchtelingen paspoort

Algemene informatie

Het vluchtelingenpaspoort is een reisdocument voor mensen die erkend zijn als vluchteling in Nederland. Het is ook een legitimatiebewijs. Het vluchtelingenpaspoort is niet te gebruiken om naar het land van herkomst te reizen.

Voor het aanvragen van een vluchtelingenpaspoort kunt u een afspraak maken op het Stadhuis. Na 5 werkdagen kunt u uw nieuwe vluchtelingenpaspoort afhalen. U moet uw vluchtelingenpaspoort persoonlijk aanvragen en persoonlijk afhalen.

Maak nu online uw afspraak

Meenemen

  • Uw verblijfsdocument.
  • Het vluchtelingenpaspoort dat u nog heeft (ook als het verlopen is).
  • Een pasfoto die voldoet aan de eisen.
  • Pinpas of contant geld: u betaalt de kosten bij aanvraag.
  • Bij minderjarigen (tot 18 jaar): schriftelijke toestemming en identiteitsbewijs van gezaghebbende ouder(s) of gezaghouder(s).

Kinderen

Kinderen tot 18 jaar hebben toestemming nodig voor het aanvragen van een paspoort. Het kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag en het afhalen van het paspoort.

Paspoort kwijt

Bent u uw paspoort kwijtgeraakt of is het gestolen? Lees dan op de websitepagina Vermissing Reisdocument en/of Rijbewijs hoe u aangifte kunt doen en een nieuw document kunt aanvragen. 

Spoedaanvraag

Als u uw paspoort snel nodig hebt, kunt u een spoedaanvraag doen. Bij een aanvraag voor 13.00 uur kunt u meestal de volgende dag uw nieuwe paspoort ophalen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

Kosten

Omschrijving Prijs in €
Vluchtelingenpaspoort 52,00
Extra kosten bij spoedaanvraag 47,55