Ouders voor Elkaar

05-09-2018

In 2018 is in Vianen een nieuw project gestart dat een steuntje in de rug biedt voor gescheiden ouders: “Ouders voor Elkaar”. Ouders voor Elkaar is een maatjesproject waarbij gescheiden ouders elkaar ondersteunen.

Het idee in het kort: een -al wat langer- gescheiden ouder wordt gekoppeld aan een ouder die in scheiding ligt of de scheiding korter (of langer) geleden heeft meegemaakt en hier nog onvoldoende rust in ervaart.  Wanneer een echtscheiding je leven treft kan dit alles flink aan het schudden brengen. Je krijgt zelf veel voor je kiezen en moet tegelijkertijd je kinderen opvangen en ondersteunen. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee!

Contact hebben met iemand die de situatie kent, zelf doorleefd heeft en begrijpt, kan helpen! Een steuntje in de rug bij; dingen van je af praten, praktische zaken, herkenning vinden bij de ander wat betreft emoties, advies vragen ten aanzien van situaties, kwesties rondom de kinderen doorspreken of gewoon even je gal spuien.

Er is inmiddels een enthousiaste groep vrijwilligers die allemaal gekoppeld zijn aan een maatje. Voor meer informatie en bij interesse in het project, zowel voor nieuwe vrijwilligers als mensen die willen deelnemen aan het project, zie www.oudersvoorelkaar.nl of neem contact op met de coördinator Ellen Roeland via 06 1038 5531.