Hulp bij schulden

Financiële problemen

Als u te maken heeft met schulden of (dreigende) financiële problemen, kunt u schuldhulpverlening aanvragen. Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) kan u ondersteunen om financiële problemen te voorkomen en op te lossen. U kunt schuldhulpverlening  digitaal aanvragen via de website van WIL (zie hiernaast). Er zijn ook schuldhulpmaatjes actief in de gemeente Vianen. Zij kunnen u op weg helpen door samen te kijken naar uw financiële situatie.

1. Hoe kan ik schuldhulpverlening aanvragen?

U doet dit door het aanvraagformulier op de website van WIL in te vullen. Houd u uw (financiële) administratie bij hand en neemt u rustig de tijd om het formulier in te vullen. Het invullen van het formulier duurt minimaal 30 minuten.

2. Heb ik een Digi-D nodig om schuldhulpverlening aan te vragen?

Nee. U kunt het aanvraagformulier ook uitprinten en opsturen aan WIL of afgeven bij de receptie van WIL op de eerste etage van het Stadshuis van Nieuwegein (Stadsplein 1b).

3. Ik heb thuis geen PC. Hoe kan ik mij aanmelden?

In Vianen kunt u daarvoor terecht in de publiekshal van het Stadhuis (Voorstraat 30) of in Bibliotheek Vianen (Spekdam 2). Op maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur kunt u ook gebruik maken van de PC’s van WIL in het Stadshuis van Nieuwegein (Stadsplein 1b). U kunt zich melden bij de receptie van WIL op de eerste etage van het Stadshuis van Nieuwegein. Neemt u dan uw (financiële) administratie mee.

4. Ik heb geen PC en ben niet in staat om naar Nieuwegein te komen. Hoe kan ik mij aanmelden?

Kunt u wegens medische of financiële redenen niet naar het kantoor van WIL in Nieuwegein komen, dan kan een van onze consulenten schuldhulpverlening u helpen in uw eigen gemeente. Om een afspraak te maken, belt u op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur met 030 – 7022 300.
 

Website van Werk en Inkomen Lekstroom: www.wil-lekstroom.nl