Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Vianen. Veel activiteiten kunnen niet plaatsvinden als er geen mensen zijn die zich belangeloos voor anderen inzetten.

Vrijwilligerswerk zoeken en vinden

Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Of bent u een organisatie die op zoek is naar vrijwilligers? Of bent u inwoner van Vianen die wel eens wat ‘burenhulp’ kunt gebruiken? Alle vraag en aanbod voor vrijwillige inzet is gebundeld op Vianenvoorelkaar.nl. Op die site kunt u zich inschrijven en uw oproep plaatsen wat u aanbiedt of zoekt.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers in de gemeente Vianen vallen onder de vrijwilligersverzekering die de Gemeente Vianen heeft afgesloten. Deze verzekering geldt ook voor mantelzorgers, behalve betreft de aansprakelijkheid.

Subsidie voor deskundigheidsbevordering

Verenigingen en organisaties kunnen subsidie aanvragen voor deskundigheidsbevordering van hun vrijwilligers. In de hiernaast opgenomen beleidsregels staan de voorwaarden vermeld. De aanvraag moet digitaal worden ingediend, waarvoor organisaties een eHerkenning nodig hebben.

Gratis VOG voor vrijwilligers

Vrijwilligers die werken met minderjarigen of mensen met een verstandelijke beperking kunnen vanaf 1 januari 2015 gratis een digitale Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen bij de overheidsdienst Justis. Doel is het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het vrijwilligerswerk. De VOG voor vrijwilligers kan alleen gratis zijn als hij bij Justitie rechtstreeks digitaal wordt aangevraagd.