Taal

Taalhuis Vianen

Vragen over taal? Beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven? Taalvrijwilliger worden? Kom langs in het Taalhuis in de Bibliotheek. Een afspraak maken is niet nodig.

Het taalhuis in de Bibliotheek is een centrale plek in Vianen voor taalvrijwilligers en alle inwoners met een 'taalvraag'. Dit kunnen Nederlanders zijn die beter willen leren lezen en schrijven of anderstaligen die zich de Nederlandse taal (beter) eigen willen maken. Zij kunnen bij het Taalhuis terecht voor advies over een passende cursus. Het Taalhuis beschikt over een collectie boeken en leermateriaal en computers waarop bezoekers kunnen oefenen.

Het Taalhuis is open tijdens alle openingsuren van de Bibliotheek Vianen. Twee keer per week is een taalconsulent aanwezig voor advies: op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Het Taalhuis Vianen is een samenwerkingsverband van Stichting Welzijn Vianen, Vluchtelingen Steunpunt Vianen, Gemeente Vianen en de Bibliotheek Lek & IJssel, met ondersteuning van Stichting Lezen & Schrijven.

Het project is mogelijk gemaakt door samenwerking met lokale en regionale organisaties, subsidie van de gemeente en de inzet van vele vrijwilligers.